среда, 12. август 2015.

Zdravstvena nega seniora nakon moždanog udara

Kada su vaši najdraži hospitalizovani nakon doživljenog moždanog udara, verovatno imate neka nerazjašnjena pitanja koja prolazi kroz vaš um. Tih prvih nekoliko sati nakon što ste dobili informaciju o zdravstvenom problemu, mogu za vas biti teški I neverovatno stresni jer se brinete o tome šta se dogodilo, koliko žestok je moždani udar mogao biti i šta će se danas i nadalje dešavati sa zdravljem vašeg rođaka. Proćiće dosta vremena dok lekari ne obave razgovor s vama i drugim članovima porodice u bolnici i daju vam potrebne informacije.
Doktori uvek kažu da će vaš rođak nakon boravka u bolnici imati razdoblje oporavka kod kuće i da će trebati neku vrstu nege i pomoći na redovnoj osnovi. Misle na kućnu zdravstvenu negu.
Kad je vaš rođak/a je otpušten iz bolnice, on najčešće nije u mogućnosti da se brine samostalno o svom zdravlju.

Vi se tada odlučujete za bolovanje, godišnji odmor ili odsustvo sa posla kako bi ste pomogli onoliko koliko je potrebno za rehabilitaciju osoba sa takvom dijagnozom.Nakon nekoliko nedelja shvatili ste da ta osoba ne može da opet hoda sama, sama se hrani , uzima propisanu terapiju i brine o svom zdravlju.
Znate da vaš rođak ili bilo ko drugi u porodici dok nije nastupio zdravstveni problem, nije mnogo razmišljao o fizioterapeutu, radnom terapeutu, logopedu, ili mobilnoj patronažnoj sestri.
Niste sigurno ni vi sami ali došao je trenutak razmišljanja .
Mnogi članovi porodice podstiču svoje bolesne najmilije na 'odmor', “ da ne se preopterete” uzimajući olako, njihov boravak u krevetu.Na taj način vaši rođaci nemogu dobiti odgovarajuće vežbe i kineziterapiju jer treba napraviti potpuni oporavak zdravstvenosg stanja i organizma


Samo zato što može imati emocionalnu ličnu vezu sa svojim rođakom, to ne znači da ste najkvalikovaniji u nužnoj brizi za obolelu osobu iako jako želite da joj maksimalno pomognete u oporavku i rehabilitaciji. 
Vi uvek možete biti tu za nju i pružati joj brigu u svoj način, ali profesionalna negovateljica, sestra ili fizioterpeut imaju iskustvo u radu sa ljudima kojima je potrebna nega I rehabilitacija, čime doprinose celokupnom procesu oporavka.

Iskusni tim MOBILNE SESTRE vrši usluge zdravstvene nege i rehabilitacije za naše senior klijente nakon preležanog moždanog udara.
Vi sigurno želite pomoćnicu u kućnoj nezi koja će biti sa pacijentom non-stop 24h ili u pojedinim delovima dana?
Mi imamo integrisan zdravstveni servis za rad NA TERENU :
* MEDICNSKIH SESTARA 
* NEGOVATELJICA - gerontodomaćica
BAKA, DEKA, BEBA SITERA
* FIZIOTERAPEUTA 
* KONSULTANTE SVIH SPECIJALNOSTI

koji vam 24h na teritoriji celog grada Beograda pružaju:
* negu
* terapiju
* pomoć i podršku,
* rešavaju nastale zdravstvene i životne probleme
* olakšavaju bolest, starost i egzistenciju.

MI SMO UVEK MOBILNI I DOSTUPNI KADA VAMA TREBAMO.
Ako imate potrebu za zdravstvenom negom u kućnim uslovima kontaktirajte www.mobilnasestra.rs ambulantu za zdravstvenu negu danas.
060 32 64 666 ili 011 7115 269
ambulanta@mobilnasestra@rs

Нема коментара:

Постави коментар