петак, 13. новембар 2015.

VAKCINACIJA PROTIV SEZONSKOG GRIPA

Obaveštavamo pacijente da Ambulanta za zdravstvenu negu MOBILNA SESTRA  

pruža uslugu VAKCINACIJE PROTIV SEZONSKOG GRIPA


Ukoliko želite preventivno da delujete i zaštitite se, obratite nam se radi detaljnijih informacija o usluzi vakcinacije.

Rađena je po programu Ministarstva zdravlja.
Vakcine protiv sezonskog gripa Influvac vakcinom Abbott Biologicals B.V., pored tipa AH1N1 virusa gripa, sadrži i tipove AH3N2 i B virusa gripa. Ova trivalentna vakcina rađena je po programu Ministarstva zdravlja, a po preporuci Svetske zdravstvene organizacije. Mogu je primiti i deca starija od 6 meseci.
Preporučuje se osobama a hroničnim poremećajem plućnog i kardiovaskularnog sistema, metaboličkim poremećajima (posebno osobama obolelim od šećerne bolesti), poremećajima rada bubrega, osobama sa oslabljenim imunitetom… Preporuka ministarstva je da vakcinu prime i osobe smeštene u gerontološkim centrima, kao i osobe zaposlene i smeštene u ustanovama zdravstvene zaštite, svi stariji od 65 godina i oni koji su zaposleni u javnim službama koje su u riziku. Trudnice i gojazne osobe takođe spadaju u grupu kojima je preporučeno da prime ovu vakcinu.
Vreme nophodno za sticanje imunitetea je 2 do 3 nedelje nakon davanja vaccine, a trajanje postvakcinalnog imuniteta varira I iznosi od 6 do 12 meseci. Iz tog razloga kao I zboga variranja različitih sojeva virusa gripa koji mogu da se menjaju svake godine/sezone, proizilazi potreba za vakcinacijom svake godine.
Imunizaciju treba odložiti u slučaju bolesti sa povišenom telesnom temperaturom ili akutne infekcije. Vreme potrebno za sticanje imuniteta je dve do tri nedelje nakon primanja vakcine, a organizam je zastićen od 6 do 12 meseci.
Svi koji spadaju u rizične grupe ili žele da se vakcinišu mogu se javiti svom izabranom lekaru koji će ih uputiti u dalju procedure a vakcinaciju mogu obaviti u našoj ambulanti.


Ako niste u mogućnosti da dođete do nas radi vakcinacije,
 MOBILNA SESTRA dolazi u Vaš dom!


VISOK KVALITET, POVOLJNE CENE!
Radno vreme: 00-24h
Mobilna medicinska sestra, Milentija Popovića 32a,  TC lokal L-35, u blizini Sava Centra, Novi Beograd

060 32 64 666 ili ambulanta@mobilnasestra.rs



Нема коментара:

Постави коментар