понедељак, 14. септембар 2015.

MOBILNA SESTRA kao deo Velike kampanje za decu leptire



Osim što je MOBILNA SESTRA uvek tu za Vas kada Vam je potrebna profesionalna zdravstvena i kućna nega ili pomoć u Vašem domu, čuvanje beba, starih ili bolesnih, MOBILNA SESTRA aktivno učestvuje i u humanitarnim kampanjama namenjenim svima onima kojima je pomoć izuzetno potrebna. Prošle nedelje na našu adresu je stigla majica udruženja DEBRA, deo njihove poslednje Velike humanitarne kampanje za decu leptire.

DEBRA je društvo obolelih od bulozne epidermolize koje brine o svim obolelima i njihovim porodicama iz Srbije. Imati buloznu epidermolizu znači imati kožu krhku i ranjivu poput leptirovog krila. I običan dodir može stvoriti novi plih, novo oštećenje. Svakodnevnica znači nove rane, nova previjanja, začuđene poglede, bol, hirurške zahvate, znači stalnu zavisnost, pomoć, negu i pratnju drugih. Zato obolele često nazivamo „Deca leptiri“.

Bebe se rađaju sa ovom bolešću, a većina su 80-100%-tni invalidi već nakon nekoliko godina života. U Srbiji trenutno ima 50-ak obolelih od EB-a (uglavnom deca i mladi, jer im je zbog bolesti životni vek bitno smanjen).

DEBRA ulaže velike napore kako bi pomogla oboleloj deci i njihovim porodicama. Najviše se zalaže za prikupljanje finansijskih sredstava za konstantnu nabavku i slanje zavojnog materijala obolelima, odgovara na sve ostale individualne potrebe članova, te pomaže kod ugovaranja pregleda i potrebnih zahvata.


Više o DEBRI i tome kako da se pridružite ovom plemenitom cilju, baš kao i MOBILNA SESTRA, možete saznati ovde: http://www.debra.org.rs/doc0.asp  


Нема коментара:

Постави коментар